Paketpris: 650 kr

  • Inga förkunskaper
  • Filmning med mobilkamera krävs
  • Online plattform (Zenler)

Information

Förhandsbedömning

I detta koncept kommer du både lämna in kortare videofilmer samt fylla i ett formulär som beskriver din hunds personlighet.

Det är alltid svårt att ge en korrekt bedömning av en hund då både hormoner och andra biologiska faktorer kan spela roll. Det är också så att den miljö en hund växer upp i kan också spela väldigt stor roll för en hunds utveckling. Så med det sagt kan vi aldrig lova dig att din hund kommer att vara den perfekta sociala tjänstehunden. MEN vi kan ge dig en indikation på vad som är träningsbart och framför allt kan vi ge dig en indikation på om hunden INTE gillar denna typ av jobb. Men det är ändå en bedömning av vad som händer här och nu.

Tänk dig en hund som är 6-8 månader är mitt i sin könsmognad. Det kan vara lite utmanande att ge en värdig bedömning då. Men du som hundägare är den som måste avgöra om hunden känns redo för att visas upp för oss. Det är också så att en hund som är 1 år och kanske inte klarar vårt lämplighetstest kan mycket väl vara lämplig vid 2 års ålder. Det kan också vara så att en hund som är 1 år och klarat vårt test kanske utvecklas i helt fel riktning på grund av exempelvis en dålig upplevelse under sin uppväxt. Så som du läser här och förstår så är det levande varelser som kan utvecklas i olika inriktning.

Men med det sagt så har vi under våra 15 år i denna bransch en god känsla för om en hund kommer att uppskatta arbetet som social tjänstehund. Med en stor ödmjukhet för dessa fantastiska varelser ska vi veta att det ALLTID är hunden som bestämmer.

Vi ser fram emot att få läsa och se filmer på din hund.

Du kanske har en valp, unghund eller omplacering eller helt enkelt bara vill göra denna förhandsbedömning för att se din hunds potential. Beroende på vad du får för vägledning i denna kurs så kan du alltid fortsätta med någon av våra förberedande utbildningar för att stärka relationen och utvecklingen av er som team.

Om du har några frågor, tveka inte att höra av dig till info@terapihundskolan.se