En patient som Moltas besöker i hemmet har legat inne på sjukhuset en längre tid för en operation, han längtar så efter Moltas, så igår när Moltas var med på jobbet så gick jag in för att fråga om han ville komma och leka, han blev så glad så han skrek i sängen att han ville bli frikopplad från alla dropp NU, personal och hans pappa följde med och lyckan var fullständig .

Personalen från avdelningen tyckte det var så fantastiskt att se honom så glad. Personalen återkommer efter en liten stund via telefon och berättar att de har en flicka som älskar hundar, hon har legat på sjukhus i 2mån efter en tragisk bilolycka då hon hon förlorade sin tvillingsyster, mor, far och sin hund, en lilla syster överlevde tillsammans med henne. De undrar om hon också kan få komma in och träffa Moltas. Sagt och gjort Moltas fick vila en timme sedan kom flickan, hennes mormor och personal.

Att se lyckan i hennes ögon när hon( kom gående med ett gåbord) fick se Moltas går inte att beskriva med ord. Hon satt länge bredvid Moltas (han satt på en stol bredvid) och bara klappade och njöt. Hon pratade mycket om sin egen hund. hon fick Moltas att göra några konster och spelade ett spel tillsammans med honom. Hon var så glad hela tiden!! När hon skulle gå tillbaka till sin avdelning frågade jag om hon ville gå med Moltas i koppel, hon går hela vägen c:a 50m UTAN gåbord med Moltas i koppel. Det var den bästa träningen på hela dagen  hennes egna ord. Det är sådana här dagar man somnar med ett leende på läpparna, tänk att min älskade hund har gjort en sådan insats och fått två väldigt sjuka barn så lyckliga för en stund.