Vi söker utbildningsledare till vår Yrkeshögskoleutbildning – Skolhundspedagog/resurspedagog

Vill du vara en del av något unikt?

Svenska Terapihundskolan har utbildat hundar i vård, skola och omsorg sedan 2009. Vår YH-utbildning är helt unik både historiskt och nationellt. Vi är de enda i Sverige som håller denna typ av utbildning. Vi utbildar pedagoger som arbetar med hunden i klassrummet och i samarbete med lärare. Vår utbildning är på semidistans. Alla fysiska träffar är på vårt kontor i Strömsholm.

Utbildningsledarens roll hos oss.

Din roll är utbildningens viktigaste, du är en nyckelperson, spindel i nätet. Utbildningsledaren ses som en samordnare och projektledare och ledningsgruppens verkställare, det vill säga ansvarig för  att utbildningens lärare levererar och de studerande uppnår sina kunskapsmål. Utbildningsledaren hos oss är den som driver vår utbildning framåt. Den som har kontakt med såväl lärare, underleverantörer, LiA platser, myndighet och studerande. Du är den primära kontakten för vår utbildning som varvar teori och praktik. Du har en coachande roll och trivs i mötet med människor och ser alltid möjligheter till utveckling.

Hundar

Då utbildningen också utbildar tjänstehundar så är det viktigt att du inte är hundrädd eller allergisk och vi lovar och garanterar hundgos varje gång du är på jobbet.

Arbetsuppgifter: 

  • Planera, bemanna och kvalitetssäkra utbildningarna.
  • Administration och samordning gällande de studerande samt utbildningens ledningsgrupp.
  • Säkerställa att studerande får relevanta kunskaper, färdigheter och kompetenser för att bli anställningsbara efter examen.
  • Anskaffning och ansvar för LIA platser
  • Ansvara för pedagogisk styrning samt bedömning och validering av lärande
  • Samordna, följa upp och utveckla utbildningen på nationell nivå.
  • Kontinuerlig kontakt och uppföljning med inblandade intressenter såsom studerande och myndighet.
  • I samarbete med administratör administrera betygsrapportering internt och gentemot myndigheter
  • Hantera lättare administration av vår studerandeplattform och enklare former av olika IT-system.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har lägst yrkeshögskole-/högskolekompetens. Du har relevant erfarenhet inom projektledning och har en servicemedveten inställning till ditt arbete. Du är flexibel i ditt arbetssätt då uppgifterna kan variera i takt och mängd under året.

Eftersom du arbetar nära studerande, konsulter/lärare, kollegor och samarbetsföretag är det viktigt att du är en positiv person med en mycket god förmåga att samarbeta. Du har en drivkraft och engagemang för utveckling av individer och handleda grupper till att uppnå ett gemensamt mål.
Du är samarbetsvillig, noggrann och lösningsorienterad.
Du har en god förmåga att planera, prioritera och arbeta strukturerat.

Du är van att arbeta mot mål och styras av mål- och resultattänk i prioriteringar och agerande. Samtidigt har du inga problem att ändra inriktning när målen ändrar sig. Du är ansvarsfull och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt så att du håller tidsramar.

Din svenska är mycket god i tal och skrift och du har erfarenheter i att hantera digitala verktyg som Word, Google docs, Google Meet m.m.

Det är meriterande om du redan har en utbildningsledarutbildning samt arbetat som UL och har erfarenhet av att arbeta med MYH: digitala plattform.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. En medarbetare hos oss bör vara strukturerad, noggrann, socialt trygg och trivas med snabba omställningar. Vi i teamet är lagspelare och ser att du som söker tjänsten delar vår syn på samarbete och gemenskap som nycklar till en trevlig arbetsmiljö och framgångsrikt arbete.

Anställningsvillkor:

Anställningsstart 1 januari men upplärning kan börja hösten 2023 enligt överenskommelse. Anställningen är en halvtidstjänst 50%. Med möjlighet att komma upp i 100% hösten 2024. Beroende på var du bor så behöver du kunna komma till vårt huvudkontor i Strömsholm med jämna mellanrum. Krav på B-körkort

Kontaktperson:
Sara Karlberg – VD och ansvarig för utbildningarna sara.karlberg@terapihundskolan.se 010-1719999

Ansökan
Maila din ansökan till rekrytering@terapihundskolan.se

Skriv och motivera varför du tänker att denna tjänst passar dig. Skicka med CV och personligt brev.

Vi kommer att behandla ansökningarna löpande och eventuellt tillsätta innan 1 jan.